Huu huu orda mısınız? 2. yazımı yazmanın keyfini
yaşıyorum. Madem oğlumun doğum günü süsüyle başladım yine doğum günümüze gelen
misafirlerimize vermek için yaptığım “1 yaş” kurabiyeleriyle devam edeyim. Yapım
aşamalarının fotoğrafları yok maalesef ama bitmiş halini ve pastacı arkadaşımdan
aldığım şeker hamuru kurabiyesi tarifini paylaşacağım.
Normalde dışarıdan alınanları yemeyi tercih etmeyiz.
Bu yüzden ben de evde yaptım ve yiyenlerden çok güzel geri dönüşler aldım. Süslemesek
dahi normal kurabiye olarak da yapılıp yenebilir.
İşte tarif:
- 250 gr tereyağı
- 7 yemek kaşığı buğday nişastası
- 7 yemek kaşığı pudra şekeri
- İsteğe bağlı miktarda tarçın
- Alabildiği kadar un.
Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde
ediyoruz. "Kabartma tozu ya da yumurtayı yazmayı unutmuş." dediğinizi duyar
gibiyim :p Ben de sormuştum çünkü. Üzerini şeker hamuru ile kaplayacağımız
için kabarmasını istemiyoruz. Dolayısıyla malzemeler yazdıklarımdan ibaret.
Hamuru
hazırladıktan sonra merdane ile çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz. İstediğimiz
kalıpla hamuru kesiyoruz ve tepsiye dizip hafif kızarana ve sertleşene kadar 175o ‘de
pişiriyoruz. Kürdanla kontrol edebilirsiniz.
Diş ve diş fırçası şekilleri de vardı ama onları silmişim sanırım ekleyemedim. Instagram hesabımda bir fotoğraf var onun bağlantısını koymayı deneyeceğim.
Dip not: Eğer kurabiyeye çubuk takmak istiyorsanız pişmeden taksanız daha iyi olur kırılma riskine karşı. Yani çubuklarla pişecek.
Kullandığım şeker hamuru ve bazı malzemeler.
Son yaptığım "1 yaş" kurabiyesi
Kolay gelsin.
“Everything
will be better one day.”
“Bir
gün her şey daha güzel olacak.”
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder