20 Şubat 2015 Cuma

Keçe İşleri Güçleri

        Dört bir tarafı yarım işlerle çevrili olan biri olarak keçeye de el attığımı söylemek isterim. Kuzenimden özenerek "kumaşçı.com" 'dan bir heves aldığım 6 renk keçe ile o kadar çok ürün yapacaktım ki ticarete girip bol paralar kazanacaktım. Hatta bilenler vardır sizzix diye bir makine bile almayı düşündüm. Bu düşüncemi sevgili eşime de açtım ve sağ olsun beni kırmayarak makinenin yarı parasını yapıp sattığım ürünlerden karşılamak şartıyla kalanı vereceğini söyledi. Ancak maalesef böyle bir para hiç kazanılamadı :))))

        Ama yine de insanlık için küçük ama kendim için büyük işler yaptığım kanaatindeyim. Tıpkı oğlumun 1 yaş kurabiyesini kendim yaptığım gibi mevlidinde ve dişi çıktığında dağıtmak için kendi çapımda keçeden bir şeyler hazırladım.

        Geçen yıldan beri elimde olan keçe kapı süsü ve şu an aklımda olan yapmak için pek çok malzeme aldığım keçeden "bebek aktivite kitabı" gibi çalışmalarım da mevcut. Egemen hala bebek iken bitirebilirsem bebek kitabı olmasının bir anlamı olur tabii :p

Mevlitte dağıttığım kalp keçelerimiz. saksı süsü olarak çubuklu yaptım. ya da kim ne için isterse onun için kullanır :) Ama her nasılsa fotoğraf telefonumda olmadığı için instagram bağlantısı vereceğim. İyi ki oraya koymuşum :D

https://instagram.com/p/lsqCmIhFQA/?modal=true



     Diş buğdayı geleneği vardır bazı yerlerde ben yapmadım ama yine de hatıra olsun diye doğum gününde dağıttım magnetleri gelen misafirlere. İlk dişi çıktığında esprisi tabii ama oğlumda 8 diş vardı bunları verirken :)))) Geç olsun güç olmasın.






Ocak ayının sonlarına doğru görümcem nişanlandı. Bunları da erkek tarafına gidecek olan bohçalara koymak için lavanta kesesi niyetine yaptım.


       


 Nişan günü süslü iğnedanlığımı kardeşime verdiğimi hatırladım ve elimdeki malzemelerle bunu biçip diktim. Kullanmadığım bir tabağa silikonla yapıştırdım. Çok içime sindi ve beğenildi :))))







Kolay gelsin.


2 yorum:

  1. ilk yorum benden olsun dedim :) bişeyler üretmek her zaman çok keyifli ne güzel bi anı tüm bunlar gelecek için, yapmaktan vazgeçme takipteyim :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler :) Bir şeyler üretmek çok keyifli evet ama zaman bulmak problem. 1 saat uğraştım uyumadı bu saat oldu şimdi sıra babada :/

    YanıtlaSil